Bereid je optimaal voor

Een 7-daagse trektocht in Tanzania vraagt om de nodige voorbereiding. Wij gaan je daarbij helpen!

Voorbereiding

De ‘juiste training’ voor Africa Hike bestaat niet, want elke hiker is anders. Het is belangrijk dat jij je lichaam goed kent, je krachten kunt verdelen en weet waar je grenzen liggen. 

Hiken
Je loopt in een bergachtig gebied met een tropisch klimaat. Jouw uitdaging is om 7 dagen achter elkaar gemiddeld 5 uur te hiken, wat in Nederland neerkomt op ongeveer 6 uur per dag. Zorg voor een goede conditie, zodat je de uren, hoogtemeters en het andere klimaat goed aankunt. Fysio Stofberg helpt je met trainingsschema´s en handige tips
Vaccinaties & visum
Vaccinaties worden geadviseerd bij deelname! Tevens dien je een visum aan te vragen voor Tanzania. Na inschrijving ontvang je hier informatie over. 
Klimaat
Het kan warm zijn: 30°C is geen uitzondering. In de avond koelt het af tot ca 15°C. De luchtvochtigheid is in het regenwoud hoog. Een goed duurvermogen, de juiste kleding en geschikte voeding is onder die omstandigheden van groot belang. 

Sponsorwerving

Naast het trainen werf je ook sponsors voor Amref Flying Doctors. Misschien vind je dat spannend, maar geen zorgen: wij helpen je!

Tips voor sponsorwerven
Maak een plan, durf te vragen en wees creatief. 
Ideeën voor sponsoracties 
Taarten bakken, paaseitjes verkopen, statiegeldflessen inzamelen of een sponsorloop organiseren. Er zijn heel veel leuke (online) sponsoracties te verzinnen.
Bijeenkomsten 
Er zijn diverse bijeenkomsten om jou te informeren over de trektocht. Leer andere deelnemers kennen en wissel sponsorwervingsideeën uit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen