Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven

Hoe schrijf ik mij in voor Africa Hike?
Je schrijft je in via deze pagina. Meld je aan als individu of als team. Lukt het inschrijven niet? Neem dan contact op met de organisatie via info@africahike.nl of +31 88 366 54 64. Wij helpen je graag!
Wat zijn de deelnamekosten?
  • Inschrijfgeld:                         €2.399,-
Iedere deelnemer haalt ook minstens € 5.000 aan sponsorgeld op.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Als je goed getraind bent en je sponsoring op tijd rond is, is het mogelijk om tot 8 weken voor aanvang van het evenement in te schrijven. Let wel op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en het volledige sponsorbedrag moet op de eerste dag van de maand van vertrek binnen zijn.
Kan ik mijn team al inschrijven als het niet compleet is?
Zeker! Eén persoon start met de inschrijving van het team. De andere teamleden kunnen zich later inschrijven.
Ik heb geen team, maar wil toch graag meedoen. Kan dat?
Zeker, inschrijven is mogelijk als team en als individu. Je zult zien dat je als individuele deelnemer gelijk wordt opgenomen in de groep.
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Al je gegevens zijn aan te passen op je eigen profielpagina. Om in te loggen gebruik je jouw e-mailadres en de bij inschrijving door jou aangemaakte inlogcode. Lukt het niet? Bel ons op 088-3665464
Kan ik mijn deelname annuleren en zijn hier kosten aan verbonden?
Er kan onverhoopt iets misgaan en annuleren van je inschrijving is dan mogelijk. Stuur een e-mail naar Africa Hike via info@africahike.nl. Wij laten je dan weten hoeveel annuleringskosten wij in rekening moeten brengen en wat je opties zijn m.b.t. je opgehaalde sponsorgeld. Lees de specifieke voorwaarden over annulering en restitutie in de algemene voorwaarden.
Ik heb een ticket voor iemand anders gekocht. Hoe wijs ik deze toe?
Log in op www.africahike.nl, klik rechtsboven op je naam en ga naar het dashboard. Bij 'persoonlijk' kan je jouw persoonlijke gegevens aanpassen en andere tickets toewijzen aan teamgenoten.
Waar kan ik het reglement lezen en downloaden?
Bekijk hier het deelnemersreglement van Africa Hike. 

De reis

Wanneer is Africa Hike?
Africa Hike 2023 vindt plaats op 4 tot 11 november. De aankomst in Tanzania is op zaterdagavond 4 november. We komen op zondagochtend 12 november terug in Nederland.
Hoe zien de vluchten eruit?
Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen we met KLM in een rechtstreekse vlucht naar Kilimanjaro Airport. Zodra het vluchtschema bekend is, delen wij deze met de deelnemers.
Kan ik een reis-of annuleringsverzekering bij jullie afsluiten?
Nee, je dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Moet ik van te voren een visum aanvragen?
Ja, voor Africa Hike heb je een visum nodig. Het visum is gemakkelijk online aan te vragen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 50 en zijn voor eigen rekening. Meer informatie over de procedure wordt na inschrijving door de organisatie tijdig verstrekt.
Welke vaccinaties zijn nodig voor Africa Hike?
Ongeacht verblijfsduur raden wij de volgende vaccinaties aan: DTP (Difterie, Tetanus en Polio), hepatitis A, Gele Koorts en BMR (bof, mazelen, rode hond). Zorg dat je de vaccinaties op tijd regelt en maak minimaal 8 weken voor vertrek een afspraak bij een gekwalificeerde arts of instelling. De organisatie verstrekt gedetailleerde informatie aan deelnemers.
Is de tocht volledig verzorgd?
Ja, de organisatie zorgt voor de vlucht, transport ter plaatse, accommodaties, voorzieningen en maaltijden. Je zorgt zélf voor een goede voorbereiding, je visum, de vereiste vaccinaties en verzekeringen. 
Waar overnachten we?
De eerste nacht slapen we in een lodge in Moshi, dichtbij Kilimanjaro Airport. De rest van de reis kamperen we in Mkomazi National Park en in het regenwoud van de Usambara Mountains. De organisatie zorgt voor tenten, beddengoed en comfortabele matrassen. Je deelt je kamer en tent met 1 persoon. Wil je liever alleen slapen? Dan kan je voor € 200 een upgrade boeken. Let op: het aantal upgrades is beperkt. 
Is het gebied waar we hiken veilig?
In onze programmering en bij het vaststellen van de route, staat de veiligheid van onze deelnemers te allen tijde voorop. Tijdens de voorbereidingen van Africa Hike wordt het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd nauwlettend in de gaten gehouden door de organisatie. Mocht het reisadvies veranderen, dan neemt de organisatie uiteraard passende maatregelen.
Kan ik mijn reis verlengen?
Ja, dat is mogelijk. In overleg kan onze reispartner jouw ticket verlengen. Het kan zijn dat de kosten voor een ticket stijgen door een afwijkende reisdatum, dit wordt aan je doorberekend. Mocht je willen verlengen, dan brengen we je graag in contact met een partner van ons in Afrika.

Sponsorwerving

Is het handig om eerst € 5.000 te verzamelen voordat ik mij inschrijf?
Nee! Door je direct in te schrijven ben je verzekerd van één van de gewilde plekken voor Africa Hike. Voor sponsors is het eenvoudig te sponsoren via jouw eigen aangemaakte profielpagina. Je hoeft dus niet zelf bij te houden wie al betaald heeft of hoeveel geld er al is opgehaald. Dat doen wij. Bovendien krijg je van ons een sponsor- en informatiepakket dat jouw sponsorwerving makkelijker maakt en verstrekken we nog veel meer informatie die je anders misloopt.
Waarom betalen sponsors transactiekosten?
Alle banken rekenen transactiekosten per betaling. Helaas maken de banken geen uitzondering voor Amref Flying Doctors. Ons gezamenlijk doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Amref Flying Doctors. Wij kiezen ervoor om de kosten van de transactie los te zien van je bijdrage. Op deze wijze gaan de transactiekosten niet af van de opbrengst voor Amref Flying Doctors. Wij hopen op je begrip hiervoor. Mocht je dit toch niet willen? Geen probleem, breng dan de transactiekosten in mindering op je bijdrage aan Amref Flying Doctors.
Is er promotiemateriaal beschikbaar?
Ja, na inschrijving ontvang je een uitgebreid promotiepakket met posters en flyers. Daarnaast heb je via de website toegang tot de Sponsorcoach en diverse handige downloads zodra je bent ingelogd. Bel of mail gerust als je meer promotiemateriaal nodig hebt.
Wat gebeurt er als ik het sponsorbedrag van € 5.000 niet op tijd bij elkaar krijg?
Als organisatie van Africa Hike volgen we jouw sponsorwerving op de voet. Zodoende gaan we op tijd in overleg met deelnemers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Onze ervaring is dat deelnemers vrijwel altijd op tijd het sponsorgeld bij elkaar halen. Lukt dit niet, dan is deelname niet mogelijk. Wil je tips of voorbeelden van acties om geld op te halen? Er staat heel veel informatie online. Lees de specifieke voorwaarden over annulering en restitutie in de algemene voorwaarden.
Krijgt een sponsor het sponsorgeld terug als ik niet deelneem?
In geval van annulering voorafgaand aan Africa Hike zijn er met betrekking tot het sponsorgeld twee opties:
- Sponsorbedrag wordt in overleg met de organisatie doorgeschoven naar een volgende editie
- Sponsorbedrag gaat alsnog naar Amref Flying Doctors
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Africa Hike kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Organisatie

Door wie wordt Africa Hike georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Africa Hike aan Amref Flying Doctors. Andere geslaagde fundraising events van deze stichting zijn Africa ClassicDuchenne HeroesKiKa ExtremeRun for KiKaRun for KiKa MarathonTour for Life en Giro di Kika.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Africa Classic, Duchenne Heroes, Ride for Kika, KiKa Extreme, Run for KiKa, Run for KiKa Marathon, Tour for Life, Giro di Kika en Africa Hike. Bij Emolife Event werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op www.emolife.nl.
Wat doet Amref Flying Doctors met het sponsorgeld?
Amref Flying Doctors is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een gezond en sterk Afrika. Hiermee willen ze bereiken dat een goede gezondheid voor alle Afrikanen toegankelijk wordt. Amref Flying Doctors werkt samen met de lokale bevolking en voert ook lobby en overleg met instanties en regeringen. Wat Amref Flying Doctors onder andere doet met jouw sponsorgeld lees je hier en ervaar je persoonlijk tijdens Africa Hike, waar we verschillende projecten van Amref bezoeken.
Gaat de volledige opbrengst naar Amref Flying Doctors?
Van de totale opbrengsten die de deelnemers bij hun sponsors werven, gaat minimaal 88% naar Amref Flying Doctors. Emolife Event ontvangt een prestatievergoeding van maximaal 12%. Emolife Event dekt hiermee een deel van de kosten voor het organiseren van Africa Hike, zoals de werving van deelnemers, de begeleiding van de fondsenwerving en de voorbereidingsactiviteiten in Nederland.  

Daarnaast zijn er directe kosten, bijvoorbeeld voor de website, marketing, drukwerk, administratie en zogeheten ‘out of pocket’ uitgaven. Ook ontvangt Emolife Event een vaste vergoeding voor het organiseren van Africa Hike. De directe kosten en de vaste vergoeding voor Emolife Event worden door Amref Flying Doctors betaald uit een apart budget. Deze kosten gaan dus niet af van de netto opbrengst van Africa Hike. Voor deze kosten geldt de CBF-norm.

Africa Hike hanteert verder het Local Based Tourism principe: er wordt zo veel mogelijk lokaal aangeschaft en gebruik gemaakt van diensten in Afrika. Op die manier stroomt een deel van de kosten alsnog naar Africa en de Amref-organisatie ter plaatse.
Heeft Amref Flying Doctors een CBF keurmerk?
Amref Flying Doctors heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Amref voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Is Amref Flying Doctors een ANBI erkend goed doel?
Amref Flying Doctors is een door ANBI erkend goed doel. Sinds 1-1-2008 zijn giften gedaan aan goede-doel instellingen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Africa Hike wordt georganiseerd door The Event Foundation, wat ook ANBI erkend is; dit betekent dat giften voor Africa Hike aftrekbaar zijn van de belasting.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen