De mooiste hikes
van Tanzania

7 DAGEN  GEMIDDELD 5 UUR PER DAG

Route

Africa Hike leidt je over kronkelende paden door de bergen van Usambara. Onderweg spot je het meest fantastische wildlife en geniet je van de unieke fauna van Amani Forest.

In 7 dagen hike je gemiddeld 5 uur per dag door een bergachtig gebied met een tropisch klimaat. Een goede voorbereiding is dus essentieel. Bekijk hier de planning per dag.

Routewijzigingen voorbehouden.

Dag 1 - 5 november

MOSHI  LUSHOTO
Vanaf Moshi starten we met een busreis naar Lushoto waar we met een beetje mazzel de allereerste morningviews van de Kilimanjaro bewonderen, zicht hebben op Maasai land en de Sisal plantages. We nuttigen onze lunch in de bus die richting het eerste hike startpunt rijdt: Irente op 1800 meter. Er staat ons een stevige klim langs lokale dorpjes en akkertjes te wachten. De hike naar Eco Paradise duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna hiken we door naar de finish, deze vindt plaats in de middag bij het prachtige view point. Zoals de naam al doet vermoeden genieten we hier van een adembenemende zonsondergang. Klaar voor onze eerste overnachting in een tent bij Eco Paradise Farm. 

4 uur - 20 KM
Sunset point

Dag 2 - 6 november

LUSHOTO   MAGAMBA FOREST
Vandaag starten we met een 3,5 uur durende hike, waarna we aankomen bij de Kisasa watervallen. Hier genieten we van een heerlijke lunch. Daarna stappen we in de bus naar een Amref project. Dit projectbezoek toont wat Amref uitvoert in het bestrijden van en voorlichten over HIV/AIDS. Na het projectbezoek vervolgen we de hike naar Magamba Nature Forest Reserve. Deze route is heuvelachtig en leidt ons door een prachtig beschermd natuurgebied: het regenwoud. Houd hier je ogen wijd open, want er is een kans om aapjes te spotten. Na deze flinke hike komen we aan bij Magamba Forest Campsite, waar we overnachten midden in het bos.

4,5 uur - 20 KM
Amref project, Kisasa watervallen

Dag 3 - 7 november

MAGAMBA FOREST   LUKOZI
Er staat deze dag een prachtige hike op de planning door Magamba Forest. In dit regenwoud zijn er veel heuvelachtige stukken en komen we langs lokale dorpjes en akkerbouw. Na een 6 uur durende hike finishen we in Lukozi. Het lokale team zorgt weer voor een welverdiend diner en een mooi kamp bij Homestay Bushbaby.

6 uur - 18 KM
Magamba Forest, ontmoeting lokale bevolking, akkerbouw

DAG 4 - 8 november

LUKOZI  RANGWI
Onder begeleiding van lokale gidsen staat er vandaag een pittige, maar prachtige 6 uur durende hike te wachten. Tijdens de hike vallen er bijzondere Eucalyptusbomen plantages en lokale akkertjes te bewonderen en is er tussendoor ruimte om lokale dorpjes te bezoeken. Vergeet daarnaast niet te genieten van de prachtige vergezichten die we tegenkomen. In Rangwi lunchen we met elkaar bij de Sisters, waar we ook overnachten. Een bijzondere plek! 

6 uur - 15  KM
Eucalyptusbomen, Sisters

Dag 5 - 9 november

RANGWI  MAMBO
Vandaag hiken van Rangwi Sisters naar Mambo View Point. Tijdens deze hike staat er een pittige, maar mooie beklimming op ons te wachten en hiken we door een bos. Diverse landschappen wisselen elkaar af. We overnachten bij Mambo View Point, waar we nog een Sunset hike maken. Een korte hike richting Sunset spot. Dit is een indrukwekkende plek bovenop een heuvel, uitkijkend over Maasai Land. Met een beetje mooi en (vooral) helder weer zie je de Kilimanjaro liggen, prachtig!

5 uur - 18 KM
Mambo View Point

Dag 6 - 10 november

MAMBO   MKOMAZI
De hike van vandaag starten we op 1900 meter hoogte om vervolgens te dalen naar 600 meter hoogte richting Bwiko, op een prachtige single donkey trail. Tijdens deze afdalende hike gaan we de benen zeker voelen, maar het uitzicht op het Masaai land maakt alles goed! Beneden staan er auto´s klaar om ons naar Same te brengen, wat ligt in Mkomazi National Park. In dit park gaan we op zoek naar het mooiste wildlife: giraffen, olifanten, zebra’s en wie weet komen we nog meer tegen. We eindigen deze dag bij het Rhino sanctuary. Eenmaal aangekomen op het kamp staat ons een gezellige afsluitende avond te wachten! 

4 uur - 9 KM
Single donkey trail, game drive, Rhino safari

Dag 7 - 11 november

MKOMAZI   MOSHI
De laatste dag is alweer aangebroken! We beginnen de dag met een walking safari van ongeveer 2,5 uur. We lopen hier over de foothills van de North en South Pare mountains, waardoor het heuvelachtig is. Het geeft de indruk van een savanne achtig gebied. Hopelijk spotten we te voet het mooiste wildlife.

Na onze laatste voetstappen, de feestelijke finish en de cheque overhandiging aan Amref, vertrekken we met auto’s naar de Kia Lodge, wat naast Kilimanjaro Airport ligt. Vanuit hier nemen we de terugvlucht naar Nederland, met veel mooie herinneringen aan Africa Hike 2023! 

2,5 uur - 10 KM
Walking safari, feestelijke finish

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen