De mooiste hikes
van Tanzania

7 DAGEN  GEMIDDELD 5 UUR PER DAG

Route

Africa Hike leid je over kronkelende paden door de bergen van Usambara. Onderweg spot je het meest fantastische wildlife en geniet je van de unieke fauna van Amani Forest.

In 7 dagen hike je gemiddeld 5 uur per dag door een bergachtig gebied met een tropisch klimaat. Een goede voorbereiding is dus essentieel. Bekijk hier de planning per dag.

Routewijzigingen voorbehouden.

Dag 1 

MOSHI   LUSHOTO
Vanaf Moshi starten we met een busreis waar we met een beetje mazzel de allereerste morningviews van de Kilimanjaro bewonderen, zicht hebben op Maasai land en de Sisal plantages. Via de Pare Mountains rijden we naar de West Usambara Mountains om vervolgens te genieten van een lunch bij de Kisasa watervallen. 
We rijden door naar ons eerste hike startpunt in Irente op 1800 meter. Een stevige klim langs lokale dorpjes en akkertjes. Na een heerlijk verzorgd diner eindigen we met een sunset hike. Zoals de naam al doet vermoeden genieten we hier van een adembenemende zonsondergang. Klaar voor onze eerste overnachting in een tent bij Eco Paradise Farm. 

4 uur - 10 KM
Kisasa watervallen, Sunset point

Dag 2

LUSHOTO   MAGAMBA FOREST
Vandaag starten we met een 2 uur durende hike, waarna we aankomen bij een Amref project. Dit projectbezoek toont wat Amref uitvoert in het bestrijden van en voorlichten over HIV/AIDS. Na de lunch vervolgen we de hike naar Magamba Nature Forest Reserve. Deze route is heuvelachtig en leidt ons door een prachtig beschermd natuurgebied: het regenwoud. Houd hier je ogen wijd open, want er is een kans om aapjes te spotten. Na deze flinke hike komen we aan bij Magamba Forest Campsite, waar we overnachten midden in het bos bij een klein meertje. 

6 uur - 16 KM
Amref project, Magamba Nature Forest Reserve, aapjes

Dag 3

MAGAMBA FOREST   LUKOZI
Er staat deze dag een prachtige hike op de planning door Magamba Forest. In dit regenwoud zijn er veel heuvelachtige stukken en komen we langs lokale dorpjes en akkerbouw. Na een 6 uur durende hike komen we aan in Lukozi. Het lokale team zorgt weer voor een welverdiend diner en een mooi kamp bij Homestay Bushbaby.

6 uur - 18 KM
Magamba Forest, ontmoeting lokale bevolking, akkerbouw

DAG 4

LUKOZI  MAMBO
Onder begeleiding van lokale gidsen staat er vandaag een pittige, maar prachtige 4 - 6 of 8 uur durende hike te wachten. Tijdens de hike vallen er bijzondere Eucalyptusbomen plantages en lokale akkertjes te bewonderen en is er tussendoor ruimte om lokale dorpjes te bezoeken. In Rangwi lunchen we met elkaar bij de Sisters. Daarna is er de mogelijkheid om naar het kamp te hiken of met auto's naar het kamp te gaan. We overnachten bij Mambo View Point. Dit is een indrukwekkende plek bovenop een heuvel, uitkijkend over Maasai Land. Met een beetje mooi en (vooral) helder weer zie je de Kilimanjaro liggen, prachtig!

4 - 6 of 8 uur - 14 tot 28 KM
Eucalyptusbomen, Mambo View Point, Maasai Land

Dag 5

MAMBO   KOROGWE
De hike van vandaag starten we op 1900 meter hoogte om vervolgens te dalen naar 600 meter hoogte richting Bwiko, op een prachtige single donkey trail. 
 
Beneden aangekomen staan er auto's te wachten die ons meenemen naar Kwamatuku. Hier bezoeken we een project van Amref over meisjesbesnijdenis. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Korogwe, waar we overnachten in Korogwe Executive Lounge.

4 uur - 7 KM
Single donkey trail, Amref Flying Doctors, hotel overnachting

Dag 6

KOROWGE   MKOMAZI
Een korte autorit brengt ons naar de startlocatie van vandaag. Hier hiken we 3 uur langs de Pagani rivier en prachtige watervallen. Vervolgens rijden we in auto's naar Same, wat ligt in Mkomazi National Park. Met safari auto´s gaan we in dit park op zoek naar het mooiste wildlife: giraffen, olifanten, zebra’s en wie weet komen we nog meer tegen. We eindigen deze dag bij het Rhino sanctuary, waar de top 3 fundraisers een bijzondere verrassing staat te wachten. Eenmaal aangekomen op het kamp staat ons een gezellige afsluitende avond te wachten! 

3 uur - 8 KM
Pagani rivier, game drive, safari, feestelijke afsluiting

Dag 7

MKOMAZI   MOSHI
De laatste dag is alweer aangebroken! We beginnen met een morning hike van ongeveer 3 uur. We lopen hier over de foothills van de North en South Pare mountains, waardoor het heuvelachtig is. Het geeft de indruk van een savanne achtig gebied. 

Na onze laatste voetstappen, de feestelijke finish en de cheque overhandiging aan Amref, vertrekken we met auto’s naar de Kia Lodge, wat naast Kilimanjaro Airport ligt. Vanuit hier nemen we de terugvlucht naar Nederland, met veel mooie herinneringen aan Africa Hike 2022! 

3 uur - 8 KM
Para mountains, Savanne

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen