Een Afrikaanse docent geeft les aan deelnemers van Africa Classic en zijn studenten Een Afrikaanse docent geeft les aan deelnemers van Africa Classic en zijn studenten


Wat gebeurt er met het geld?


Opbrengsten

De opbrengsten van Africa Hike gaan naar Amref Flying Doctors en komen ten goede aan een gezond en sterk Afrika.

Organisatie

De organisatie van Africa Hike is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de opbrengst van Africa Hike aan Amref Flying Doctors. The Event Foundation faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Kosten

Het minimale sponsorbedrag voor de deelnemers is 5.000 euro. Van de totale opbrengsten die de deelnemers bij hun sponsors werven, gaat minimaal 88% naar Amref Flying Doctors. Emolife Event ontvangt een prestatievergoeding van maximaal 12%. Emolife Event dekt hiermee een deel van de kosten voor het organiseren van Africa Hike, zoals de werving van deelnemers, de begeleiding van de fondsenwerving en de voorbereidingsactiviteiten in Nederland.

Daarnaast zijn er directe kosten, bijvoorbeeld voor de website, marketing, drukwerk, administratie en zogeheten ‘out of pocket’ uitgaven. Stichting The Event Foundation ontvangt een vaste vergoeding voor het organiseren van Africa Hike. De directe kosten en de vaste vergoeding voor Stichting The Event Foundation worden door Amref Flying Doctors betaalt uit een apart budget. Deze kosten gaan dus niet af van de netto opbrengst van Africa Hike. Voor deze kosten geldt de CBF-norm.

Local Based Tourism

Africa Hike hanteert verder het Local Based Tourism-principe: er wordt zo veel mogelijk lokaal aangeschaft en gebruikgemaakt van diensten in Afrika. Op die manier vloeit een deel van de kosten alsnog naar Afrika en de Amref-organisatie ter plaatse.

Vragen? Mail naar info@africahike.nl of bel naar 088-366 5464.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen